Cook-chill yleistyy Suomessa

( 17.2.2016 )

 

Kehitys suomalaisissa ammattikeittiöissä on ollut huimaa viimeksi kuluneiden noin viiden vuoden aikana. Julkisen sektorin keittiöt ovat lähes poikkeuksetta valinneet saneeraus- tai uudiskohteensa tuotantotavaksi cook-chill-menetelmän. Nyt voidaan lopultakin sanoa, että juupas-eipäs- asetelmasta on päästy tasolle, jolla mietitään jo uusia keskustelun avauksia aiheesta cook-chill. Menetelmän etuja ei voida aidosti kyseenalaistaa.

Metoksen cook-chill-osaaminen on jo nyt vahvaa eikä se rajoitu vain menetelmän vaatimiin laitteisiin. Oppimisprosessimme luonnollisesti jatkuu ja on tällä hetkellä herkullisessa kehitysvaiheessa. Kokonaisuuden hallinta edellyttääkin tutkimustyötä ja verkostoitumista, jota olemmekin tehneet jo vuosia.

Cook-chill on laaja kokonaisuus. Sen alla puhutaan muun muassa pitkästä hyllyiästä (ESL=Extended Shelf Life) ja meille tutummasta lyhyestä hyllyiästä (SSL= Short Shelf Life). Myös Hotfill-menetelmä (kuumapakkaus) kuuluu saman cook-chill-otsikon alle.





Tervetuloa Gastro Helsinki 2016 -messuille Metoksen osastolle 6a49 katsomaan pitkän hyllyiän koko tuotantoketjua alusta loppuun eli padasta pöytään kaikkine laitteineen. Tule keskustelemaan uusista ratkaisumahdollisuuksista juuri sinun tarpeisiisi. Näet annostelupumpun,  pakkauskoneen, ateriatarjotinaseman ja monet muut tärkeät tuotantoketjun osat. Tältä pohjalta on helppo pohtia kokonaisuutta ja sen mukanaan tuomia mahdollisuuksia nousta palveluntarjoajien etulinjaan.
Asiantuntijamme ovat paikalla kaikkina messupäivinä.